12 Kasım 2011 Cumartesi

Haftanın Kitabı





Sürü - Frank Schatzing

Yalnızlığınızı paylaştığınız en güzel arkadaşlardandır Kitap...
Sizin sesinizden içinde ne varsa anlatıyor size....Bu kitapta o güzel arkadaşlardan bir tanesi.
Aslına bakarsanız okuyalı uzun zaman oldu ama ,sizinle paylaşmazsam kitaba haksızlık etmiş olurdum...
Kitap biraz kalın 800 sayfa, elinize aldığınızda bitmezmiş gibi gelecektir belki ama inanın bana bu 800 sayfanın nasıl bittiğini anlayamayacaksınız.Sizi içine öyle bir çekiyor ki ve öyle inanılmaz şeyler anlatıyor ki bittiği zaman üzülüyorsunuz.

Kitap; insanların neden olduğu çevre kirliliğinin,doğaya ve hayvanlara verdiği zararların bilmediğimiz acımasız boyutlarından bahsediyor.
Bu kitap; insanlar doğayı yok etmeden önce, tüm hayvanların biraraya gelerek yaptığı inanılmaz planından bahsediyor...
Kitabın kapağında The Times'in yorumu var ; ''Yeri göğü inleten dev bütçeli bir film gibi..'' diyor.Kesinlikle katılıyorum filmi yapılsa iyi bir hasılat yapacağı kuşkusuz...

Kitapda anlayamadığımız,kafamızı karıştıran çok fazla yabancı terimler var.Tabi bunun çözümü olarak arka sayfaya bizim için bir sözlük yapmışlar.İşe yarıyormu diye soracak olursanız tabiki hayır zira kitabın kalın olması ,sözlüğe bakmanızı zorlaştırıyor bir süre sonrada üşeniyor ve vaz geçiyorsunuz :)
Ama bu kitabı okumanızı gerçekten ama gerçekten tavsiye ediyorum...

Arka Kapak:
TOPLAM 21 DİLDE YAYIMLANAN VE TÜM DÜNYA'DA
3 MİLYONDAN FAZLA SATAN FENOMEN!

Peru sahilinde bir balıkçı kaybolur. Norveçli petrol arama uzmanları deniz tabanında yüzlerce kilometrekarelik alanın garip organizmalar tarafından işgal edildiğini keşfeder. Bu sırada İngiliz Kolombiyası sahili boyunca balinalar korkutucu bir değişim geçirir. Olayların birbirleriyle hiçbir alakası yok gibi görünmektedir. Ama tesadüflere inanmayan iki bilim adamı, bu durumun kaynağını araştırırken en korkunç kâbuslarıyla yüz yüze gelecektir.

"Sürü'yü okurken dünya yıkılsa fark etmeyeceksiniz."
-D/e Welt-

"Satış rekorları kıran bir kitap... Tatil güneşi ne kadar sıcak olursa olsun tüyleriniz ürperecek... İyi eğlenceler. "
-Evening Standard-

"Bu 800 nefes kesici sayfadan sonra denizlere çok farklı bir gözle bakacaksınız."
-Focus-

"Nefes almak için yüzeye çıkacağınızdan kuşkuluyum. ...Bu nihai yaz okuması, Crichton ve King'in en iyi özelliklerini birleştiriyor." -Contra Costa Times-
 

2 yorum:

  1. bloguma hoşgeldin. güneşinin içimizi ısıtmasını diliyorum :) kitabı merak ettim doğrusu okunacaklar listesine ekledim .

    YanıtlaSil
  2. :) Çok Hoşbuldum teşekkür ederim.Ben severek okudum umarım sende beğenirsin...

    YanıtlaSil