17 Kasım 2011 Perşembe

Sinop-Erfelek / tatlıca Şelaleleri

Cennet Türkiyemde görmek İstediğim yerlerden bir yenisi daha...:))
Sinop Erfelekte bulunan Tatlıca Şelaleleri...
İsterseniz Önce Sinop Erfelek hakkında kısa bir bilgi vereyim...
Sinop’a 28 Km uzaklıkta, küçük ve şirin bir ilçedir ERFELEK. Eskiden halk arasında Cumayanı adıyla anılırmış. Bilinen geçmişi, yerleşim yeri olarak 1750 li yıllara dayanır. 1876 yılında Bucak olan beldenin adı Karasu olarak değiştirilmiş. 1911 yılında Nahiye merkezi olarak teşkilatlanan Karasu,1960 yılının 1 Nisan günü, tatlı bir," Nisan bir "şakası gibi ilçe statüsü kazanmıştır.
Bu şirin ilçe, bu günkü adını etrafındaki Erfelek ormanlarından almıştır.

Şelaleler diyarı Erfelek olarak anılır.Şelaleler;
Sinop il merkezine 42 km uzaklıkta, Erfelek İlçesi Tatlıca Köyü sınırları içerisindedir. Aynı vadi içinde art arda sıralanmış 30'a yakın irili ufaklı şelaleden oluşmuştur. Bu özelliğiyle Dünyada benzeri yoktur. Dar ve 2 km uzunlukta bir vadi içinde, şelaleler kenarında kayın ormanları içinde yapılacak 2 saatlik yürüyüş oldukça zevkli ve heyecanlıdır. Doğal sit alanı olan bölgede trekking, piknik, gezi ve av turizmi olanakları sağlamaktadır.

Tatlıca Takım Şelaleleri :
28 Adet irili ufaklı şelaleden oluşur.1997 Yılında Erfelek Barajının yol yapım çalışmaları ile ulaşım sorunun ortadan kalkması sonucu gün yüzüne cıkmış kayıp bir vadide yer alırlar.
Horzum Şelaleleri : 10 Adet şelaleden oluşur
Hasandere Şelaleleri : 2 adet Şelaleden oluşur
Kızılcaelma Şelalesi ve Deli Kızın Şelalesi mutlaka görülmesi gereken doğal zenginliklerdir.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder