27 Ekim 2011 Perşembe

Haftanın Kitabı


Okurken pişman oldum neden mi?
Neden daha evvel okumadım diye.
Oysa onu çok önceleri okumak isterdim. Daha önce bu kitaptan haberdar olsaydım eğer, yaşadığım birçok hayal kırıklığını yaşamayabilir, daha mutlu ve daha başarılı olabilirdim. 
Bu kitaptan haberdar olmamı sağlayan kişiye teşekkür ediyorum.:)

Gelelim kitaba;
4 ana kısımdan oluşan kitap 30 farklı bölümü içeriyor ve her bölüm sonunda, bölümde anlatılan durum ile karşılaşıldığında neler yapılabileceğine ilişkin bir Eylem Planı var. Belirtilen durum karşısında Kullanılması Gereken Sözler ile Unutulması Gereken Sözler ayrı ayrı verilmiş. Bu kitabı okurken farkediyorsunuz ,aslında doğru sandığınız tepkilerin ne kadar yanlış olduğunu.

Bu kitaptan mutlaka bir tane edinin ve onu, kitapta da önerildiği gibi, elinizde bir kalem ile okuyun, önemli noktaların altını çizin, sayfa kenarlarına kendiniz için notlar alın ve önerileri aklınızda tutup ona göre davranın.
Ben beğendim sizin de beğeneceğinizi umuyorum :)

Kitaptan Alıntılar;
...Başkalarının yanlışlarından öğrenmeliyiz. Hepsini kendimiz yapacak kadar çok zamanımız yok. "Groucho Marx"

...TONGUE FU bir kavga değil, bir incelik sanatıdır. Amacı saldırganları imha etmek değil, olumsuz taktiklerini gün ışığına çıkararak etkisizleştirmektir

...Gerçek konuşma sanatı sadece doğru şeyi doğru yerde söylemek değil, aynı zamanda yanlış şeyi dilin ucuna geldiği anda söylenmemiş bırakmaktır. 
"Dorothy Nevill"

...Başkalarıyla konuşurken ya da kendi kendinizle konuşurken sadece olumlu kelimeler kullanın. "Yüksek Sesle Çalmamalıyım" yerine "Yumuşak Çalmalıyım" deyin.


...Bir şeyi doğru yapmak niçin yanlış yapıldığını açıklamaktan daha az zaman alır. 
"Henry Wadsworth Longfellow"

...Gerekçe aramak yerine çaba harcayın. Birisine işlerin niçin yanlış gittiğini açıklamaya zaman ayırmak yerine, zamanı yanlışı doğru yapmaya harcayın. 

...Çoğu insan problemlerin çevresinden dolaşmaya, onları çözmeye çalışmaktan daha çok zaman ve enerji harcıyor.
"Henry Ford"

...Daha önce yapılması gereken ama yapılmamış olan şeyler yerine şimdi yapılması gerekenler üzerinde odaklanırsanız, çoğu zaman bir hatayı daha patlak vermeden gidermeniz mümkün olabilir

...Suçun kimde olduğunu tartışıp durmak, olmuş olanı değiştirecek değildir. Bir şikâyetçiye hak vermenin uygun düşmeyeceği durumlarda, en azından duygularınızı anladığınızı ifade edebilir ve kendisine yardımcı olacak adımlar atabilirsiniz.

...Parçalara ayırırsanız hiçbir şey olağanüstü değildir.

...Alışkanlıklarımı değiştirebileceğimden emin değilim diye mi düşünüyorsunuz.? Yeterince ısrar ettiğimiz takdirde istediğimiz her şeyi yapabiliriz.

...En büyük zayıflığımız kolay vazgeçmemizdir. Başarının en emin yolu her zaman bir kere daha denemektir. 
"Thomas Edison"

 

1 yorum: