11 Aralık 2011 Pazar

Avustralya - Sidney


SİDNEY'İN KISA TARİHİ
Yaklaşık 30,000 yıl önce Asya'dan adaya göç eden ve 'Aborijin' adı verilen halkın bu medeniyetin temellerini attığı söylenmektedir. Avustralya adası 1770 senesinde İngiltere'ye bağlanmış; önceleri mahkumların ve İngiltere'de istenmeyenlerin gönderildiği bir yer iken, 19. yüzyılın yarısında altın madenlerinin keşfiyle dünyanın değişik yörelerinden büyük göçler almıştır. Kolonilerin oluşumunun ardından 1901 senesinde "Avustralya Milletler Topluluğu" adını almıştır. Endüstrileşmeyle beraber 20. yüzyıl boyunca sürekli gelişen Sidney, Avrupa'dan ve Asya'dan göçlerle kozmopolit bir nüfus yapısına sahip olmuştur.

NERELERİ GÖRMELİ?
Sydney Köprüsü: 1932 yılında açılan Sydney Köprüsü, insan gücüyle yapılan döneminin en ihtişamlı mimarisine sahiptir. Köprünün yapımında 6 milyon adet çivi kullanılmış! 1149 metre uzunluğunda olan bu köprüyü görmenizi kesinlikle tavsiye ederiz. Denizden 134 metre yukarıdan Sydney fotoğrafları çekmeyi istemez misiniz?

Sydney Kulesi: Ziyaretçilere açık olan gözlem kısmı, yerden 250 m. yüksekliktedir. Bir alışveriş merkezinin üzerinde konumlanmıştır.
Sydney Limanı: Şehrin en ünlü yerlerinden biridir ve tadını çıkartmanın birçok yolu vardır; bir yat gezisi yaparak limanı dolaşmak, yemek yerken manzaraya hayran kalmak veya feribotla suyun üstünden limanı seyre dalmak bunlardan sadece bazılarıdır.

Darling Limanı: Sydney Eğlence Merkezi, Sydney Çin Bahçeleri, Tumbalong Parkı, Ulusal Deniz Müzesi ve Sydney Akvaryumu gibi çeşitli binaların bulunduğu alanın tümüne Darling Limanı deniyor. Sydney gezinizin en eğlenceli anlarını Sydney'in batısında bulunan Darling Limanı'nda yaşayabilirsiniz.

Kayalar (The Rocks): Eski Şehir Merkezi olan bu bölge; şehrin en tarihi ve en eski bölgesidir Sidney Gözlemevi, haftasonu pazarı ve çeşitli sanat galerilerine evsahipliği yapmaktadır. Dar kaldırımlı sokakları ve tarihi binalarıyla ilginizi çekebilir.

Botanik Bahçeler: Şehrin ve limanın manzarasını seyredebileceğiniz en güzel alanlardan biridir. Kıtanın ilk ekilip biçilen toprağının bulunduğu bu bahçelerde ayrıca camdan yapılmış piramit ev, gül bahçesi, duvarla çevrilmiş bir kaktüs ve doğuya özgü bir bahçe de ziyaret edilebilir.

Plajlar
Sydney'de denize girmek için pek çok alternatif plaj bulabilir, güneşin ve denizin keyfinin yanı sıra su sporlarının da keyfini doyasıya yaşayabilirsiniz.
Bondi Plajı: Sydney'de bulunan 100'e yakın plajdan en önemlilerinden birisidir. Sörf tutkunlarının önemli merkezlerinden olan Bondi Plajı, Noel tatillerinde dolup taşıyor... 2000 yılında düzenlenen Yaz Olimpiyatları'nda voleybol maçlarının da düzenlendiği Bondi Plajı, olimpiyat sırasında muhteşem yerleşimi ile kendisini ispat etmiştir... Bu plaja gitmek isterseniz şehrin doğu kesimine doğru yol almanız gerekiyor.
Balmoral Plajı: Okyanusta yüzmek... Güneşlenmek ve sörf yapmak... Bunların hepsinin yanında bir de piknik ve barbekü keyfini Avustralya'nın gözbebeği Sydney'de yaşamak... İşte hepsi Balmoral Plajı'nda sizi bekliyor.


















1 yorum:

  1. DÜNYANIN MUHTEŞEM OLAN YERLERDE VAR AVUSTRALYA DA YAŞMAYA DEĞER İNTERNETTE BAKTIM VE ALDIĞIM BİLGİLER İNSANI HAYATA BAĞLAR ÇOK GÜZEL BİNBİR ÇEŞIT ÇİÇEKBAHÇESİDİR HAYATIN BAŞINDAYIM YAŞIM 1982 YAŞADIM SÜRECE TUMİSTEKLERİMİ YERINE GETİRE BİLEN BİR KAPASİTEM VAR BUNDAN SONRAKİ HAYATIMI AVUSTRALYADA GEÇİRMEK İSTİYORUM 05338245646

    YanıtlaSil